
Desem is een duizend jaar oude manier van brood maken. Hierbij staan natuurlijke, pure grondstoffen, tijd en ambacht voorop.
(Zuur) desem bestaat uit maar 2 grondstoffen: meel en water. Dit is puur natuur en behoeft dus geen toevoeging van bakkersgist of andere rijsmiddelen. De natuurlijke fermentatie zorgt ervoor dat de broden met wilde gisten en bacteriën rijzen. Hierdoor krijgen de broden hun unieke smaak, textuur en knapperige korst.
En later als je het brood eet zal je merken dat het beter verteerbaar en ook langer houdbaar is dan brood dat snel en in massa gemaakt wordt. En door de focus op een klein aantal kwaliteitsingredienten is het
overzichtelijker voor mensen met allergieën en de kans groter dat ze het mogen eten.
Studies tonen aan dat puur desembrood niet alleen lekker is, maar ook goed voor je gezondheid, omdat het ervoor zorgt dat suikers langzamer in het bloed worden opgenomen.
En wat wil je nog meer? Geniet van het heerlijke Lekker Schmecker brood dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook een gezonde keuze is voor je dagelijkse boterham!
Johanna haalt de meeste ingrediënten van de Korenmolen in Santpoort, dus veel is lekker lokaal. Bovendien worden de broden gemaakt zonder voedingsadditieven, zoals E-nummers. Je vindt alle ingrediënten,
mogelijke allergene, op de productpagina’s.